Hidrolik Hortumlar ve Çeşitleri

Hidrolik Hortumlar

Bir hidrolik hortumlar son derece değişik yapıdaki sanayi ekipmanlarıdır… hortumlar hidrolik sıvısını gereken yerlere taşıma adına özel olarak tasarlanmışlardır Hidrolik sıvısınının bu ekipmanlar yardımıyla taşındığı yerler ; Valfler, Aküatörler, ve ilgili aletler olarak çeşitlendirilmektedir. Hortumlar esnek bir yapıdadır bunun nedeni ise genellikle yüksek ve kimi zaman çok yüksek basınçlarla maruz kalmalıdırlar bu yüzden hortumlar esnek bir yapıda olmalıdır ve zamanla kullanıma bağlı olarak sertleşen hortumlar derhal değiştirilmelidir.

Hidrolik Hortumlar, Kullanım Alanları ve Özellikleri

Hortumlar çok çeşitli sanayilerde ve endüstrilerde hidrolik sistemlerde kullanılmaktadır. Hidrolik hortum seçimi yaparken kullanım alanınız neresi hangi alan olacaksa seçiminizde boyutu, dayandığı basınç ve diğer dinamikler göz önünde bulundurmalıdır yani işinize göre hortum seçmek önemli bir husustur.

Hidrolik Hortum Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öncelikle hortum seçerken en önemli konu hortumun iç çapı, dış çapı, azami ve asgari bükülme aralığıdır. Hidrolik hortumun boyutları iç ve dış çapı belirlenerek seçilmelidir.

Hidrolik Hortum İç Çapı?

Hortumun içini ve astarını ifade eder genel yapısı kıvrımlı olabilir ya da oluklu olabilir

Hidrolik Hortum Dış Çap?

Dış çap oluklu ve kıvrımlıdır bu hidrolik hortumlar için statik bir yapıdır…

Hidrolik Hortum Çeşitleri

hortumların kıvrılmış modelleri, sarmal modelleri, oluklu modelleri ve çok güçlendirilmiş modelleri bulunmaktadır. Hortum çeşitleri arasında tekstil örgü, tel örgü, helezonlu örgü ve bir çok çeşit tasarımı bulunmaktadır kullanım alanlarınıza göre bir çok şekilde üretilmiş olan hortumlar arasında size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Sargı Hortum Özellikleri

Sargı hortumlar esnektir ve kıvrılabilir kullanımdan sonra çok fazla alan kaplamaz bu da küçük yerlerde saklanabilme anlamına gelmektedir, bundan mütevellit alan tasarrufu sağmaktadır.

Oluklu Hortum

Esnektir, sıkıştırma ve uzama kapasitesi yüksektir

Hidrolik Hortumlar ve Diğer Özellikleri

Hortumların diğer özellikleri aleve, patlamaya dayanıklı olanlar,ezilmelere darbelere dayanıklı olanlar yassı olanlar entegre uç bağlantılı olanlar gibi diğer özelliklere sahip olarakta bu ürünler üretilmektedir.

Ayrıca özel kimyasal enerji ve çeşitli yağları taşımak için üretilen hortumlar bulunmaktadır.

Hidrolik Hortum Yapım Malzemeleri

Hortumlar çok çeşitli malzemelerden üretilebilir, fakat en sık kullanılan ve yaygın olarak hortum üretiminde dominant olan malzemeler şöyledir; kompozit, floropolimerler, silikon, termoplastikler, elastomerler şeklindedir.

Bu malzemelerin birinin ve bir kaçının üretimde hammadde olarak kullanımı hortumun temel özelliklerini belirlemektedir örnek verecek olursak;Kauçuk, elastomerik malzemeler hortuma esneklik vermek için kullanır kısacası hidrolik hortum kullanılan malzemenin çeşidine göre hortumun yapısı ortaya çıkmaktadır.